Over mij

Spelen met donker en licht

Als kind tekende ik hele stripboeken, maar ik heb het destijds niet verder ontwikkeld. Tot ik in 2012 het schilderen en boetseren ontdekte. Door mijn schilderlessen bij Marcelle Schoenmaker op ’t Atelier in Blaricum heb ik nu een eigen signatuur ontwikkeld. Waar ik heel erg van kan genieten, is het spelen met donker en licht. Dat is op veel van mijn schilderijen een thema. Het maakt de beeltenis levend en echt. Het is magisch hoe een klein stipje wit een dynamische schittering in ogen teweeg kan brengen.

Huizer Historie

Mijn beeldjes zijn Huizer vrouwen en mannen in klederdracht. Ik kom zelf uit Huizen en die klederdracht van zwarte rokken en jakken, gekleurde schorten en grote, witte kappen, is verdwenen. Oude fotoboeken van Huizen inspireerden mij en al snel bleek dat meer mensen vanuit een soort nostalgie van de beeldjes houden.

Daarnaast leg ik de Huizer Historie ook op doek of op een houten paneeltje vast. De interesse voor mijn beeldjes in Huizer klederdracht is groot. Ik maak ze van chamotte klei, een kleisoort met fijn zand erdoor. Na het drogen bak en glazuur ik de beeldjes, waarna ze weer worden gebakken. Een heel proces, maar erg leuk om te zien als ze klaar zijn; bij voorbeeld drie kletsende Huizer vrouwen op een bankje. Ze zijn te koop op mijn atelier en tijdens de markten waar ik aanwezig ben (zie Agenda) en tevens bij het Huizer Museum.

Trudi Voskuilen

In opdracht

Ik maak beelden en schilderijen in opdracht. Bel mij voor een afspraak en kom langs op het atelier.